
Składniki (1 porcja - 3 sztuki):
Ciasto:
- 40 g razowej mąki orkiszowej
- 3 białka
- 1 żółtko
- 1/4 łyżeczki kurkumy*
- 1/4 łyżeczki cynamonu*
- 1/4 łyżeczki kardamonu*
- 1/3 szklanki wody
*Można zastąpić łyżką odżywki białkowej.
Nadzienie:
- 1 banan
- 3/4 szklanki jagód
- 2 łyżki domowego soku z czarnej porzeczki
Białka i żółtko rozbełtać widelcem, dodać mąkę, przyprawy i stopniowo dolewać wodę do uzyskania odpowiedniej naleśnikowej konsystencji. Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej.
Składniki na nadzienie zmiksować ze sobą. Posmarować nim naleśniki i zajadać!
wygląda pysznie! <3 jedna porcja dla mnie :)
OdpowiedzUsuńmmmmhmmmmm jak ja kocham takie naleśniki <3 . <3
OdpowiedzUsuńjeszcze nie jadłam naleśników z mąki orkiszowej :)
OdpowiedzUsuńBardzo, ale to bardzo lubię naleśniki :)
OdpowiedzUsuńHej Monika! Piszę do Ciebie, ponieważ chciałabym Cię zaprosić do zabawy LIEBSTER BLOG AWARD. Super by było, gdybyś do nas dołączyła. Dokładne info u mnie na blogu: https://jaglowska.wordpress.com/2015/07/20/liebster-blog-award/
OdpowiedzUsuńMoja koleżanka ostatnio robiła takie naleśniki i były pyszne! Ale nie przesłała mi przepisu, więc dobrze, że znalazłam Twój :) Muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuń