sobota, 10 stycznia 2015

Śniadaniowy serniczek gotowany




Składniki:
- 200 g twarogu
- 1 jajko
- 1/2 banana
- 2 łyżki miodu/syropu z agawy lub innego słodzika.
- 1/3 szklanki mleka
- 2 łyżki budyniu śmietankowego

Twaróg miksujemy w garnku z jajkiem, bananem i miodem. W zimnym mleku rozpuszczamy dwie łyżki budyniu. Na wolnym ogniu podgrzewamy zawartość garnku, cały czas mieszając, aby masa serowa nie przywarła do dna. Jeśli masa serowa zrobi się wystarczająco płynna, wlewamy do niej rozpuszczony budyń, pamiętając o mieszaniu. Jeśli masa zgęstnieje, przelewamy serniczek do miseczki i podajemy z ulubionymi dodatkami. *W moim przypadku była to rozpuszczona kostka gorzkiej czekolady, cynamon, banan i jagody goji. 








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz