poniedziałek, 20 kwietnia 2015

Kasza jaglana z jarmużem, papryką, cukinią i kurczakiem


 Składniki (1 porcja):
- 40 g kaszy jaglanej
- 100 g piersi z kurczaka
- 1/2 małej cukinii
- 1/4 małej papryki
- garść jarmużu
- sól, pieprz ziołowy, curry

Kaszę jaglaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu, 5 minut przed całkowitym ugotowaniem dodajemy garść jarmużu i gotujemy dalej. Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy, dodajemy pokrojoną cukinię i paprykę, przyprawiamy do smaku, całość podsmażamy do miękkości warzyw. Ugotowaną kaszę z jarmużem przekładamy do mokrej miseczki/kubka, a następnie przenosimy na
talerz. Kurczaka z cukinią i papryką układamy obok. Smacznego!











3 komentarze:

  1. Dawno nie jadłam jaglanej - wygląda pysznie :)
    P.S Z chęcią będę obserwować i tutaj i czerpać inspiracje :)

    OdpowiedzUsuń