Składniki:
- 3 białka
- 1 żółtko
- 35 g mąki gryczanej
- 1 średniej wielkości pomidor lub kilka koktajlowych
- 1/3 kulki mozzarelli
- 1 garść jarmużu*
- sól, pieprz ziołowy
*Jarmuż można zastąpić np. szpinakiem, rukolą lub roszponką.
Na patelni rozgrzać olej. Białka wraz z żółtkiem rozbełtać widelcem, dodać ulubione przyprawy. Masę jajeczną wylać na patelnię, patelnię przykryć pokrywką, Smażyć na wolnym ogniu. Jeśli masa się lekko ścięła wystarczy ułożyć pokrojonego pomidora, jarmuż i mozzarellę. Ponownie przykryć pokrywką i smażyć do całkowitego ścięcia masy. Smacznego!
Wygląda wspaniale.
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę apetycznie :)
OdpowiedzUsuńMuszę go zrobić :)
OdpowiedzUsuń