Składniki:
- 180 g serka twarogowego Emilki 0%
- 1 jajo
- 15 g odżywki białkowej
- 10 g wiórek kokosowych
- 1/4 szklanki wody
- 10 g budyniu waniliowego
Serek wymieszać w garnku z jajem, odżywką i wiórkami. Podgrzewać na wolnym ogniu do uzyskania rzadkiej konsystencji. W zimnej wodzie rozpuścić budyń. Dolać do masy serowej, cały czas mieszając. Wylać do miseczki i podawać z ulubionymi dodatkami.
Kaloryczność bez malin i jagód:
| 338 kcal | białko 41 g | węglowodany 11 g | tłuszcze 15 g |
spróbuję bez budyniu na II śniadanie albo podwieczorek. Wygląda bajecznie!
OdpowiedzUsuńBudyń właśnie powoduje, że masa tężeje, można zastąpić mąką ziemniaczaną ;)
UsuńMniam. Wygląda niezwykle kolorowo :)
OdpowiedzUsuń