piątek, 6 lutego 2015

Proteinowy serniczek waniliowo-kokosowy



Składniki:

  • 180 g serka twarogowego Emilki 0% 
  • 1 jajo
  • 15 g odżywki białkowej 
  • 10 g wiórek kokosowych
  • 1/4 szklanki wody
  • 10 g budyniu waniliowego 

Serek wymieszać w garnku z jajem, odżywką i wiórkami. Podgrzewać na wolnym ogniu do uzyskania rzadkiej konsystencji. W zimnej wodzie rozpuścić budyń. Dolać do masy serowej, cały czas mieszając. Wylać do miseczki i podawać z ulubionymi dodatkami. 


 Kaloryczność bez malin i jagód:
| 338 kcal | białko 41 g | węglowodany 11 g | tłuszcze 15 g |








3 komentarze:

  1. spróbuję bez budyniu na II śniadanie albo podwieczorek. Wygląda bajecznie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Budyń właśnie powoduje, że masa tężeje, można zastąpić mąką ziemniaczaną ;)

      Usuń
  2. Mniam. Wygląda niezwykle kolorowo :)

    OdpowiedzUsuń